zaterdag 20 juli

De Gentse Feesten zijn begonnen! En heel misschien is de eerste kater een feit. Nee, de apotheek om de hoek is gesloten vandaag. Gelukkig is er: ‘Mastouche Recovery’. De hotspot in Gent om op adem te komen en jezelf opnieuw klaar te stomen voor het feestgedruis in de Gentse binnenstad. Mastouche is open van 11.00 uur tot 01.00 uur.

 

Massage Lesly Bowlie
MASSAGE LESLIE BOWLY

Ook zo’n last van stramme spieren, ontwrichte schouderbladen en lichamelijke boosdoeners? Of heb je gewoon nood aan een paar zachte handen, toebehorend aan een knappe deerne, die je na de eerste aanraking in hogere sferen brengt?

Dan heeft Mastouche de oplossing op maat. Leslie Bowly zet elke pijnscheut om in een aha-erlebnes en doet je wegdromen naar een betere wereld, ja die wereld waar je zelden tot nooit komt omdat deze in het eerste opzicht onbereikbaar lijkt.

Ontmoet de handen en de rest van Leslie Bowly op zaterdag tussen 11.00 uur en 14.30 uur op de kasseistrook.

LMastouche Recovery
RECOVERY

Dat een goeie pint of een fris glas rosé kan smaken, hoeven je waarschijnlijk niet meer uit te leggen. Maar teveel is teveel. Daarom voorziet Mastouche tijdens de Gentse Feesten een aangepaste drankenkaart. Wat dacht je van een smoothie vers van de fruitpers?
Of misschien ga je toch voor een klassieker in de vorm van een glas vers sinaasappelsap. Maar we hebben ook aan de zwaargewichten gedacht. Wie de ochtend graag stevig inzet kan slurpen van een frisse Aperol Spritz.

Een oppepper nodig? Dan serveert Mastouche je graag de Apotheke. Hiervoor slaat Mastouche de handen in elkaar met Glorious Poison: In need of a medicine? We’ll fix you up with some Fernet Branca, Sweet Vermouth and mint liquor. A pick-me-up that wil help you recover from a little over-indulgence.

Verkoeling bij Mastouche
VERKOELING / VAKANTIEVERDRIJF

Ja, je hebt gelijk. Feestvierders verdienen ook af en toe de nodige rust. Daarom voorziet Mastouche een portie verkoeling aan de voeten terwijl achterover ligt te genieten in een van onze strandstoelen al dan niet in het gezelschap van een bundel zonnestralen. Gewoon, zomaar, omdat je het verdient!

food2
KNABBEL VOOR BIJ DE BABBEL

Bij Mastouche blijft je dit weekend zeker niet op je honger zitten. In de vroege ochtend geniet je van een kop koffie met de geur van je favoriete krant onder je neus.

Maar er is meer, want bij een goed aperitief kan je opteren voor Watou-kaas op de plank. En daarmee gaan we naadloos over naar de matige tot serieuze honger want ook dit weekend schotelen we meatballs uit het vuistje voor of misschien laat jij je wel verleiden door een stukje quiche. Afkoelen doe je met Yogy* frozen yoghurt.

Mastouche4
TIJDELIJKE EXPOSITIE

Wie zich bij Mastouche wil vergapen aan een streepje cultuur, blijft zeker niet op z’n honger zitten.

Deze week nemen Lies Jacques, Liesbeth De Kinder en Emmeline Geiregat hun intrek in onze zomerbarak. Je ontdekt hun werk aan de binnenwanden van onze container op de Schoolkaai.

Photo 12-07-13 15 28 17
SOMETHING WITH BOOKS

Voor de leesbeesten onder jullie heeft Mastouche goed nieuws. Deze zomer biedt Mastouche een 10-tal titels aan van Gentse en niet-Gentse schrijvers. Ben je helemaal verknocht? Dan neem je toch gewoon een exemplaar mee naar huis? Met onder andere:

> Leid ons niet in bekoring van Karin Descendre
> De kunst van het wachten van David Nolens
> Vertedering van Jamal Ouariachi
> Op de hoogte van Christophe van Gerrewey
> Wij en ik van Saskia de Coster

Met dank aan boekhandel Limerick www.limerick.be

Mastouche - Zomerbarak
CULTUUR MET EEN KNIPOOG

Ook de werkplaatsunit (in de volksmond: container) werd gehuld in een cultureel jasje. Aan jou om te beslissen of je mee stapt in het verhaal. Je ontdekt er onder andere: fotografie van Lieve Blancquaert, dichtkunst van Roel Richelieu Van Londersele en een passage uit de nieuwe monoloog van Luk De Bruyker.De dorstigen onder jullie ontdekken op onze drankenkaart waarom Nic Balthazar smelt voor een Rochefort 8 en wat Wim Ballieu drinkt om de dorst te lessen.

Chef Stefaan
APERITIVO

Op zaterdagavond durft de honger al eens de kop opsteken. Naast ons gekende aanbod, haalt chef Stefaan op zaterdag zijn teppanyaki boven. Hij bakt speciaal voor jou de lekkerste scampi’s uiteraard vergezeld met een aangepast sausje. Aan jou de uitdaging om te weerstaan aan deze lekkernij. Chef Stefaan en zijn teppanyaki bekoren je tussen 18 uur en 22 uur. Smakelijk!